Meta Pixel

Boka demoLogga in

Tre anledningar till att du ska automatisera din uppföljning och rapportering

  • Amanda Forssberg
    Amanda Forssberg

    2023-10-04 • 2 minuters läsning

Spoiler alert: Anledningarna är spara pengar, underlätta för personalen och öka kundnyttan.

Dashboard Image

1. Spara pengar

Manuell uppföljning och rapportering är svårt och sällan så heltäckande som den bör vara. Det är inte någons fel, det är bara en dålig process.

Genom att automatisera den här dåliga processen får du både överblick över beståndet (eller enbart dina fastigheter om du vill) och kan enkelt identifiera områden som behöver ett krafttag. Med ett enkelt, lättföreståeligt gränssnitt behöver du inte vara dataingenjör eller dataanalytiker för att förstå vad du tittar på. 

Identifiera fastigheter som går dåligt, där tryggheten sjunker eller där elkostnaderna sticker ut jämfört med likvärdiga fastigheter.

2. Underlätta för personalen


Genom att automatisera rapportering och uppföljning kan varje medarbetare fokusera på det de gör bäst - inte administration. Du sparar enorma mängder tid varje månad - och en hel del frustration.

En VD på ett bostadsbolag inom allmännyttan berättade för mig när han insåg att Excel-systemet var ohållbart: Han insåg att hans kundservicechef inte var bra på Excel. Kundservicechefen och ekonomichefen satt i en timme och vände och vred på siffrorna varje månad - och när de var klara tog ekonomichefen över och fortsatte processen med ytterligare arbete. Det var ingens fel, att vara en Excelgud ingår faktiskt inte i arbetsbeskrivningen för att kunna ta hand om hyresgäster på bästa sätt.

Låt personalen fokusera på kunderna istället för Excel.

3. Ökad Kundnytta 

Få insikt i din ärendehantering, NKI, upplevd trygghet, dina externa leverantörer, planerat underhåll, akuta åtgärder - och mycket mer. Utan hyresgäster finns inga fastighetsbolag - och kundnöjdheten är bland det viktigaste som finns. Allt handlar om att skapa en positiv upplevelse och en smidigare vardag för dina kunder.

I tider av höga räntor och energikostnader krävs strategiska beslut och noggrann prioritering av allt vi skulle vilja göra. Med automatiserad uppföljning blir det lättare att hitta insatserna som är viktigast att ta först - och ger mest bang for the buck 💥

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Senaste inlägg

VideoThumbnail Image
Insights

Bidrar uppföljningsverktyg till övervakning av medarbetare?