• Verktyget
      Lär dig mer om vårt verktyg

    • Dashboards
      Bläddra bland våra exempel på dashboards
      EkonomiHållbarhetTeknisk förvaltningUthyrning
    • Mätvärden och nyckeltal
      Bläddra bland våra automatiska bearbetningar

Boka demoLogga in

"Men vi har ju redan Insikt...?" – Hur verktygen skiljer sig och varför du behöver Homepal ändå

  • Amanda Forssberg
    Amanda Forssberg

    2024-08-28 • 3 minuters läsning

Du har pitchat in Homepal till resten av organisationen men möts av "Vi har ju Insikt?". Här förklarar vi skillnaden på Homepal och Insikt.

Dashboard Image

Innehåll

  1. Kort om Homepal

  2. Hur skiljer sig Homepal från Insikt?

  3. Argumenten du ska lägga fram till din organisation

  4. Sammanfattning

Kort om Homepal


Homepal är ett Business Intelligence-verktyg som är specialbyggt för fastighetsbolags behov – och vi arbetar inte med några andra sorters företag. Det betyder att vi har stenkoll på exakt vilka nyckeltal just du behöver analysera, följa upp och rapportera vidare. Det gäller oavsett om du jobbar i ett privat eller kommunalt bolag, med bostäder eller lokaler, om du tillhör ett fondbolag eller förvaltningsbolag. 

Tack vare vårt fokus på fastighetsbolag kan vi göra tvärt om från andra BI-leverantörer. Med Homepal slipper du ping-ponga fram och tillbaka med konsulter med kravställningar, beräkningar, ändringar, definitioner, förklaringar av vad branschspecifika begrepp och sånt som vanliga BI-leverantörer behöver. 

Homepal har färdiga dashboards som täcker fastighetsbolagens behov för uppföljning, rapportering och analys. Våra dashboards kan aktiveras med ett klick och du kan enkelt göra ändringar och modifieringar utan någon teknisk datakompetens. Du kan också använda vårt superenkla verktyg till att bygga egna dashboards.

Vi automatiserar din uppföljning och rapportering, så att du slipper klippa och klistra i Excel för att få tillgång till informationen du behöver. Vi hämtar data från dina underliggande system varje natt, så du har alltid färsk information att basera dina beslut på. Dessutom har vi standardintegrationer mot branschens alla vanliga system, vilket gör att implementationen tar några veckor istället för flera månader eller i värsta fall år. 

Och du, det slutar inte där. Hos oss får du en personlig tränare (precis som på gym!) som hjälper dig med vilka dashboards du ska titta på baserat på just din verksamhet. Dessutom delar vi all framdrift och utveckling som vi gör med en individuell kund med ALLA våra kunder. Det innebär att vi hjälps åt att flytta branschen framåt tillsammans, och att ingen behöver uppfinna hjulet när det kommer till uppföljning och rapportering. Det har vi redan gjort en gång. 

Hur skiljer sig Homepal från Insikt? 

Det är vanligt att fastighetsbolag använder Insikt till ekonomisk uppföljning. Insikt är ett jättebra verktyg för ekonomiavdelningen, men förvaltningen har helt andra behov som inte tillgodoses särskilt väl i Insikt. För att kunna arbeta mer aktivt och proaktivt för att förbättra resultat behöver de som arbetar med förvaltningen kontinuerlig information om vad som händer i beståndet. 

Vi tar ett exempel! 

Både ekonomiavdelningen och förvaltningen är intresserade av att veta hur det ser ut med hyresbortfall, men det är förvaltningens uppgift att minska hyresbortfallet. I Insikt upptäcks hyresbortfall genom att titta på resultaträkningen en gång i månaden eller kvartalet och på så sätt skapa sig en uppfattning om hur verksamheten gått under föregående period. Det innebär att du får tillgång till informationen mellan en och tre månader efter att en händelse inträffat, vilket gör det omöjligt att arbeta proaktivt och agera i tid.

Med Homepal kan du se aktuellt hyresbortfall (se dashboard!), trender och prognoser framåt utifrån befintlig avtalsstruktur för att kunna arbeta proaktivt för att motverka hyresbortfall. Homepal säkerställer alltså att du har förutsättningarna för att minimera det laggande hyresbortfallet du kan utläsa i din resultatrapport. Det här innebär att förvaltningen kan jobba mycket mer aktivt med att förbättra nyckeltal under månaden (eller kvartalet), istället för att få en tråkig överraskning när problemet redan är ett faktum. 

Hyresbortfall dashboard

Med andra ord hjälper Homepal till att involvera hela verksamheten i det som påverkar ekonomin, inte bara ekonomerna.

Argumenten du ska lägga fram till organisation

  • Med Homepal jobbar du aktivt i nuet istället för att släcka bränder efter att problemet redan uppstått.

  • I Homepal finns allt fastighetsbolag behöver ha koll på för att göra ett bra jobb med förvaltningen helt automatiskt.

  • Homepal förvaltar sig självt. När du skaffar Homepal kommer det fortsätta bli bättre och bättre utan att du behöver betala mer för det. 

Sammanfattning

Homepal är ett Business Intelligence-verktyg specialiserat på fastighetsbolag. Med automatisk datahämtning och färdiga dashboards för fastistighetsbolagens behov inom uppföljning, rapportering och analys blir det enkelt att arbeta proaktivt med förvaltningen. Vi brinner för att öka fastighetsbranschens innovationstakt och driver vår produkt framåt tillsammans med våra kunder. Vi finns där för dig varje steg på vägen som din personliga tränare inom fastighetsdata. Genom att skaffa Homepal ger du medarbetare rätt verktyg att lyckas. 

Läs vår e-bok med 30 dashboards för fastighetsbolag helt gratis!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Senaste inlägg

VideoThumbnail Image
Insights

Sex tecken på att du behöver ett Business Intelligence-verktyg