• Verktyget
      Lär dig mer om vårt verktyg

    • Dashboards
      Bläddra bland våra exempel på dashboards
      EkonomiHållbarhetTeknisk förvaltningUthyrning
    • Mätvärden och nyckeltal
      Bläddra bland våra automatiska bearbetningar

Boka demoLogga in

Homepal, Hypergene eller båda? Så får du ut mest av pengarna.

  • Amanda Forssberg
    Amanda Forssberg

    2024-10-03 • 4 minuters läsning

Homepal vs. Hypergene – Två system för olika behov

Det här blogginlägget riktar sig till dig som redan använder Hypergene och funderar på hur Homepal skulle kunna passa in i din nuvarande systemmiljö – och som samtidigt inte vill investera i ett system som gör exakt samma sak som ett du redan har. Oroa dig inte, det är inte fallet här.

Dashboard Image

Hypergene – Ett verktyg för ekonomistyrning

Hypergene är välkänt som ett kraftfullt verktyg för ekonomiavdelningar. Dess främsta styrkor är budgetering, prognoser och strategisk ekonomisk styrning. Ekonomiavdelningen kan använda Hypergene för att sätta upp affärsplaner, skapa budgetar och följa upp ekonomiska rapporter. Det är ett gediget verktyg för att få full kontroll över ekonomin i fastighetsverksamheten.

Men det är här begränsningarna börjar visa sig.

Hypergene är i grunden ett verktyg byggt för att möta ekonomiska behov. När du hanterar själva kärnverksamheten i ett fastighetsbolag – att äga och förvalta fastigheter – krävs verktyg som går längre än ren ekonomisk rapportering. Även om du tekniskt sett kan bygga nischade uppföljnings- och rapporteringslösningar med hjälp av konsulter i Hypergene, är det både ineffektivt och dyrt.

Homepal – Skräddarsytt för fastighetsförvaltning

Här kommer Homepal in som ett smartare alternativ för den dagliga fastighetsförvaltningen. Med Homepal får du ett system som är skräddarsytt för just fastighetsbolag och deras förvaltningsbehov. Homepal är inte ett generellt BI-verktyg, utan ett system som specifikt är framtaget för de unika behov fastighetsbolag har, oavsett om du jobbar med bostäder, kommersiella fastigheter eller offentliga bestånd.

Till skillnad från Hypergene behöver du med Homepal inte spendera tid och resurser på att bygga anpassade rapporter med hjälp av konsulter. Alla funktioner och verktyg du behöver finns redan färdiga, i form av branschanpassade dashboards och rapporteringslösningar. Du kan enkelt följa upp, analysera och rapportera data från dina fastigheter – med ett par klick och utan teknisk kompetens.

Varför två system är bättre än ett

Hypergene fungerar utmärkt för ekonomiavdelningen när det gäller affärsplanering, budgetering och ekonomiska prognoser. Det är ett starkt verktyg som fortsatt bör användas för dessa ändamål.

När det gäller själva fastighetsförvaltningen är dock Homepal det bättre valet. Homepal erbjuder en mer effektiv och kostnadseffektiv lösning för att följa upp fastighetsbeståndet dagligen. Istället för att låta konsulter bygga skräddarsydda lösningar i ett generellt BI-system, får du en plattform som redan är anpassad till din verksamhet och som kan justeras och anpassas efter behov, utan att behöva involvera externa aktörer.

Snabbare implementering och större flexibilitet

Tack vare Homepals färdiga integrationer med fastighetsbranschens vanligaste system kan du ha systemet igång på bara några veckor. Du undviker den långdragna konsultprocessen och får snabbt nytta av verktyget. Dessutom fungerar Homepal som din personliga tränare, som hjälper dig att optimera användningen av systemet och ser till att du använder rätt dashboards och rapporter för just din verksamhet.

Slutsats – Det bästa av två världar

Låt ekonomiavdelningen fortsätta använda Hypergene för budgetar, prognoser och strategisk styrning – det är de bra på. Men förvaltningen behöver ett annat verktyg. Även om det är möjligt att bygga dessa lösningar i Hypergene med hjälp av konsulter, är det mycket, mycket billigare och enklare att använda Homepal för fastighetsförvaltningen.

Att investera i Homepal innebär att du får ett system som är optimerat för att hjälpa dig och din förvaltning att förbättra både verksamheten och dina ekonomiska nyckeltal. Välj Homepal, och fokusera på att förvalta fastigheter, inte på att bygga rapporter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Senaste inlägg

VideoThumbnail Image
Insights

"Men vi har ju redan Insikt...?" – Hur verktygen skiljer sig och varför du behöver Homepal ändå