Boka demoLogga in

Vad kan jag göra åt dålig datakvalitet?

  • Amanda Forssberg
    Amanda Forssberg

    2023-04-06 • 2 minuters läsning

Datakvalitet är en av de största utmaningarna för fastighetsbolag när det kommer till ett datadrivet arbetssätt.

Dashboard Image

Många är osäkra på sin datakvalitet. Det kan till exempel handla om att viss data saknas, att saker benämns olika, eller att inte alla ärenden rapporteras in den “rätta” vägen, vilket gör att det känns svårt att få en korrekt och tillförlitlig bild av verksamheten.

Din data håller högre kvalitet än du tror!

Först och främst, din data håller nästan alltid högre kvalitet än du tror. Datakvaliteten behöver inte vara perfekt för att du ska kunna dra nytta av den. Beroende på hur du går tillväga i din uppföljning gör det ingenting att saker benämns olika, eller om vissa delar saknas. I de fallen är det ofta en bra början att arbeta med schablonbelopp för att få en övergripande bild, och allt eftersom organisationen blir bättre på att arbeta med och samla in data kommer de exakta siffrorna på plats.

Om du vill vänta med analys och uppföljning tills all data är perfekt kommer du troligen aldrig komma igång – det viktigaste är att börja någonstans, och hellre nu än sen.

Om du ändå vill ha hjälp med att kvalitetskontrollera din data för att se om den håller tillräckligt hög kvalitet för att börja arbeta datadrivet kan vi på Homepal hjälpa dig. Maila oss på hej@homepal.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Senaste inlägg

VideoThumbnail Image
Insights

Homepal VS Stratsys