• Verktyget
      Lär dig mer om vårt verktyg

    • Dashboards
      Bläddra bland våra exempel på dashboards
      EkonomiHållbarhetTeknisk förvaltningUthyrning
    • Mätvärden och nyckeltal
      Bläddra bland våra automatiska bearbetningar

Boka demoLogga in

Sex tecken på att du behöver ett Business Intelligence-verktyg

  • Amanda Forssberg
    Amanda Forssberg

    2024-08-22 • 3 minuters läsning

Upplever du ett eller flera av de här problemen? Då kan ett BI-verktyg vara lösningen! Läs vidare för att se vilka utmaningar Business Intelligence kan hjälpa dig med!

Dashboard Image

Känner du igen dig i en eller flera av de här problemen? Då kan det vara ett Business Intelligence-verktyg du behöver! BI-verktyg hjälper till att omvandla data till insikter, som i sin tur leder till förbättrad verksamhet och mer datadriva beslut. Här är sex tecken på att du behöver ett BI-verktyg:

1. Du har massor av information som inte nyttjas

Att ha data är en sak, men att faktiskt använda den är en helt annan. Du sitter på stora mängder information som aldrig analyseras eller bearbetas. Det kan vara ärendehanteringsdata, fastighetsdata eller hyresgästtrender – allt detta kan användas för att förbättra både ekonomin, underlätta arbetet för medarbetare och bidra till en bättre miljö för hyresgäster. Du vet att det finns data som du skulle kunna djupdyka i för att hitta mervärde - men den tiden finns bara inte. 

2. Det är svårt att få information på ett överskådligt sätt

Du sitter framför en vägg av siffror som kräver yttersta koncentration för att ens börja skapa sig en bild av. Det gör det inte bara onödigt svårt för dig, det blir också snudd på omöjligt för kollegor som inte är lika insatta i ämnet att få överblick. 

3. Det är svårt att sammanställa information från olika källor

Din data är utspridd i flera olika system, som Excel-filer, fastighetssystem och andra affärssystem och du kämpar med att få en enhetlig överblick. Det känns som att viktiga insikter går förlorade och för mycket tid går till att kombinera och harmonisera data manuellt. Du har blivit Excel-expert på att manuellt sammanställa data från olika system. Det funkar, men det tar lång tid.

4. Du lägger mycket tid på att få koll på läget

På tal om föregående punkt - du har koll på dina fastigheter! Du vet vad som händer, hur trender ser ut och vad som behöver göras härnäst - grejen är bara att det tar mycket tid och energi att få den kollen. Det finns mycket du skulle vilja göra, men tiden finns bara inte till det. 

5. Det är en utmaning att fatta beslut i rätt tid

Du känner alltid att du har för lite tid. Att fatta välgrundade affärsbeslut handlar inte bara om att ha rätt information – det handlar också om att ha den i rätt tid. När datan är spridd och oorganiserad kan det vara svårt att fatta snabba och korrekta beslut, vilket i sin tur kan påverka din verksamhet negativt.

6. Det finns ett stort personberoende i organisationen. 

Verksamheten stannar upp om personen som tar fram underlag och rapporter är frånvarande - oavsett om det är du eller en controller. Det finns ett framarbetat sätt att göra rapporterna på och det är bara en eller ett fåtal personer som kan hantera rapporterna. Vid sjukdom, semester eller annan frånvaro blir det stora problem snabbt. Ingen annan kan ta över stafettpinnen. 

Känner du igen dig i något av det här? 

Lösningen är Business Intelligence

Om du känner igen dig i dessa sex tecken är det tydligt att du och ditt företag skulle ha stor nytta av ett Business Intelligence-verktyg. Homepal är ett BI-verktyg speciellt framtaget för fastighetsbolag och de unika behov som finns i just fastighetsbranschen.

Vi automatiserar din uppföljning och rapportering genom att samla in och visualisera data från alla dina affärssystem i snygga, enkla dashboards. På så sätt kan du skippa det manuella arbetet och istället komma direkt till insikter du kan agera på.

Våra färdiga dashboards är byggda för alla uppföljnings- och rapporteringsbehov fastighetsbolag har - och de är redo att aktiveras med ett klick. Du behöver inte bygga något själv, det har vi redan gjort. Därifrån kan du ändra och anpassa som du vill. 

Se vad du kan få med just dina system → 

Beräkna ditt pris här → 

Kika på våra dashboards → 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Senaste inlägg

VideoThumbnail Image
Insights

"Men vi har ju redan Insikt...?" – Hur verktygen skiljer sig och varför du behöver Homepal ändå